Résultat de la recherche
36 recherche sur le mot-clé 'yiyecek'
Affiner la recherche Faire une suggestion
texte imprimé
Tüm dünyadaki yiyeceklerin tarihleri ve ilginç yanları, resmedilmiş ve anlatılmıştır.NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |COVID-19 nedeniyle çoğunluk evinde yiyecek depolamaya başladı. Ev koşullarında depolayabileceğimiz ürün miktarı kısıtlı olabileceği için özellikle raf ömrü uzun olanları tercih etmekle yiyecek israfının da önüne geçmiş oluruz.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Yiyecek kombinasyonları, bazı besinlerin birbiriyle daha iyi bir ikili oluşturması düşüncesinden ortaya çıkmış. Yiyecek kombinasyonlarının geçerli olduğu beslenme düzenleri genellikle yiyecekleri farklı gruplara ayırır: Karbonhidrat ve nişansta,[...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Dünyadaki açlık sorununa çözüm oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalarda da görüldüğü gibi, acilen ele alınması gereken sorunlardan biri dünyada üretilen tüm yiyeceklerin üçte birinin israf edilmesi.. Öyle ki yüksek gelirli ülkeler, Sahra Altı [...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Herşeyde olduğu gibi yiyecek dünyasını da modalar şekillendiriyor. Bu yılki listede pancar, yaban mersini ve hayvansal ürün içermeyen sütler ilk defa yer alıyor. Elbette hiçbir besinin tek başına her derde deva olmadığını, sağlıklı bir beslenme [...]texte imprimé
Eski Yunan ve Roma toplumlarında beslenme alışkanlıkları, tüketilen yiyecek ve içecekler, sofra adetleri, sofra ve mutfak eşyaları.texte imprimé
Ayşegül Avcı, Éditeur scientifique ; Seda Erkoç, Éditeur scientifique ; Elvin Otman, Éditeur scientifique | Tarih Vakfı Yurt Yayınları | 2014Tarihte yemek var; biliyoruz. Peki, yemekte tarih var mı? Günümüz tarihçiliğinde öne çıkan kültür tarihi çalışmaları ve yeni yaklaşımlar tarihi savaş meydanları, saraylar ve diplomatik görüşmeler arasında sıkışıp kaldığı kafesten çıkarıp gündeli[...]Article : texte imprimé
Tracie McMillan, Auteur |Yiyeceklerimizin yarınlarına yakından baktığımızda sofralarımızın ne hallere bürüneceğini merak etmemek işten bile değil. Yüzyıl ortasında dünya nüfusunun dokuz milyarı aşmasıyla birlikte, gıda gereksinimimiz de yüzde 50 artacak. Daha çok orman [...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Patlıcanın en yaygın ve bilinen türü koyu, parlak, mor renkli, uzun ve ince olanıdır. Ancak bunun kadar yaygın olmasa da farklı şekil, boyut ve renkte olan türleri de vardır. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patlıcan antiok[...]Article : texte imprimé
Serhat Totan, Auteur |Anadolu mozaiğinin en güzel yansımasıdır bence yemek kültürümüz. Çağlar boyunca tahıl, şarap, süt ve süt ürünlerinin keşfedilip yemek kültürüne dahil olması, bu coğrafya insanının dünya mutfak kültürüne en büyük katkısıdır.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Besinleri çoğunlukla çiğ olarak tüketmek, yüzlerce yıl öncesine dayanan bir moda olsa da, uzmanlar bu beslenme düzenini izlemeye pek de gerek olmadığını söylüyor. Zira yiyecekleri pişirmek türümüzün evrime yol açtığı gibi, bazı besinlerden daha [...]Nouveautétexte imprimé
Hakkında çok az şey bildiğimiz Bizans İmparatorluğunun mutfağı yüzyıllar boyunca Batıyı büyüledi. İşte Andrew Dalby'nin Bizans'ın Damak Tadı ilk defa, hem de olağanüstü ayrıntılı bilgilerle bu bilgisizliğimize son veriyor ve Doğu Roma İmparatorl[...]Article : texte imprimé
Tracie McMillan, Auteur |Çin'in artan iştahı hem ülkede, hem de tüm dünyada tarıma biçim veriyor.texte imprimé
Gıda sektörü tarafından üretilen ve aldatıcı reklamlarla dezenformasyonlarla insanlar için elzem gıda maddesi olarak sunulan işlenmiş ve binlerce katkı maddesi kullanılmış gıdalar insanların sağlığına değil yüz milyarlarlarca dolarlık piyasası o[...]texte imprimé
Gastro Gösteri günlük hayatın önemli bir kısmını oluşturan yemek yeme ritüellerini eleştirel bir perspektiften hareketle mercek altına alıyor. Bu işlemi yaparken medya gösterilerini ihmal etmiyor yemek yemenin sergilenme biçimlerine de ışık tutu[...]