Résultat de la recherche
35 recherche sur le mot-clé 'yemek'
Affiner la recherche Faire une suggestion
Article : texte imprimé
Mahir Ünsal Eriş, Auteur |Dans Kafa (69, 06/2020)Yemek yiyebilmek için hayatımızın en verimli yıl, gün ve saatlerini birilerine satarız. Karşılığında da barınabileceğimiz bir yer ve orada yiyebileceğimiz besinler almak üzere para bekleriz. Doyabilmemiz için çalışmak mecburidir.Article : texte imprimé
Mahir Ünsal Eriş, Auteur |Dans Kafa (70, 07/2020)Osmanlı mutfağı, Türk mutfağı, Arap mutfağı ya da her ne ise bu mutfak kültürlerinin hiçbiri yaklaşık bir asır önce domatesi bilmiyordu. Bugün her birinin asli unsurlarında sayılan domates, Kanuni'nin sofrasında bulunmazdı.Nouveautétexte imprimé
Jack Goody, Auteur ; Müge Günay Güran, Auteur | İstanbul : Pinhan Yayıncılık | İnceleme Dizisi | 2013Yemeğin hazırlanması, sunulması ve yenilmesi tüm toplumlarda ortak bazı özelliklere sahiptir, bu yüzden de Sir James Frazer'dan beri bu konu birçok antropoloğun çalışmalarının merkezinde, çeşitli teorik ve ampirik bakış açıları ile işlenerek yer[...]texte imprimé
Ayşegül Avcı, Éditeur scientifique ; Seda Erkoç, Éditeur scientifique ; Elvin Otman, Éditeur scientifique | Tarih Vakfı Yurt Yayınları | 2014Tarihte yemek var; biliyoruz. Peki, yemekte tarih var mı? Günümüz tarihçiliğinde öne çıkan kültür tarihi çalışmaları ve yeni yaklaşımlar tarihi savaş meydanları, saraylar ve diplomatik görüşmeler arasında sıkışıp kaldığı kafesten çıkarıp gündeli[...]texte imprimé
Arkeoloji anıları ve yemek tarifleri.texte imprimé
Carlo Petrini, Auteur ; Gigi Padovani, Auteur ; Çağrı Ekiz, Traducteur | Sinek Sekiz Yayınevi | 2017Slow Food hareketinin sembolü salyangozdur. Hayat içinde sürekli yiyerek yavaş, temkinli ama kararlılıkla ilerleyen salyangoz, cüssesinden beklenmeyecek mesafeler aşar ve geçtiği yerlerde iz bırakır. Tıpkı simgesi salyangoz gibi, Slow Food harek[...]texte imprimé
Ülkü Necipoğlu, Auteur | 2005Yazarın dostlarının da yardımıyla biraraya getirdiği 441 yemek tarifi.Article : texte imprimé
Deniz Gündoğan, Auteur |İsmail Gezgin Uygarlaşan İştah'ta milyonlarca yıl öncesinden bugüne değin yemeğin soyağacını çıkarırken sarih dili ve ufuk açıcı gözlemleriyle değişen yeme biçimlerimize dikkat çekiyor.Nouveautétexte imprimé
Akdeniz yemekleri ve Akdeniz beslenme tarzı, hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle özel bir yere sahiptir. Kitap, 200'den fazla fotoğraf ve 400'den fazla tarifi bir araya getiriyor ve günümüz Akdeniz mutfaklarına ayrıntılı bir bakış sunu[...]Article : texte imprimé
Mehmet Yaşin, Auteur |Dans Atlas (318, 09/2019)Yemek kitapları, ayni zamanda öyküler anlatır. Yemek kitapları sayesinde malzemelerin, pişirmelerin, mutfak tarzlarının tarihini de öğreniyoruz...texte imprimé
Daniel Colagrossi, Auteur ; Mine G. Kırıkkanat, Traducteur ; Daniel Colagrossi, Illustrateur | Boyut Yayınları | 2011"Alafranga Türk Sofrası", çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi'den bir yemek kitabı. Colagrossi, bu kitapla arşivlere gömülüp unutulan Osmanlı mutfağının yitik zerafetine bir saygı duruşu olarak, Fransız saray aşçı[...]texte imprimé
Bugüne kadar bildiğinizi sandığınız tüm yanlışları düzeltme ve unuttuklarınızı yeniden hatırlama zamanı geldi! Yemek yemenin ve yapmaya çalışmanın verdiği haz ile hayatını değiştirmeye karar veren ve harekete geçen Refika sizi hem kendi keşfi ol[...]Article : texte imprimé
Serhat Totan, Auteur |Anadolu mozaiğinin en güzel yansımasıdır bence yemek kültürümüz. Çağlar boyunca tahıl, şarap, süt ve süt ürünlerinin keşfedilip yemek kültürüne dahil olması, bu coğrafya insanının dünya mutfak kültürüne en büyük katkısıdır.texte imprimé
Gilles Fumey, Auteur ; Olivier Etcheverria, Auteur ; Madeleine Benoît-Guyod, Cartographe ; İsmail Yerguz, Traducteur | NTV Yayınları | 2007Dünya Mutfakları Atlası, insanın yemek yeme tarihini, “toplayıcılık, avcılık ve balıkçılık” dönemlerinden başlayarak, beslenme, gastronomi ve coğrafya üçgeninde ele alıyor. Atlas, yemek yeme alışkanlıklarını zaman zaman tekdüzeliğe mahkum eden [...]texte imprimé
Gastro Gösteri günlük hayatın önemli bir kısmını oluşturan yemek yeme ritüellerini eleştirel bir perspektiften hareketle mercek altına alıyor. Bu işlemi yaparken medya gösterilerini ihmal etmiyor yemek yemenin sergilenme biçimlerine de ışık tutu[...]