Résultat de la recherche
9 recherche sur le mot-clé 'gastronomi'
Affiner la recherche Faire une suggestion
Article : texte imprimé
İbrahim Birkan, Auteur |Moleküler Gastronomi ilk defa yeni bir bilimsel disiplin olarak, yiyeceklerin hazırlanması ve tüketimi esnasında oluşan olayları araştıran bilim dalı şeklinde tanımlanmıştır.Article : texte imprimé
İbrahim Birkan, Auteur |Article : texte imprimé
Vedat Milor, Auteur |Dans Kafa (62, 10/2019)Ülkemizde otoriteni sonuna kadar kullanma arzusu yaygın. Ama otorite sahipleriin meşruiyeti toplum tarafından kabul edilmiyor. Eidlmiyor çünkü otoritenin kaynağı, doğru ya da yanlış, hak edilmemiş olarak algılanıyor.NouveautéArticle : texte imprimé
Marianna Yerasimos, Auteur |İstanbul'da tıpkı Kahire'de olduğu gibi, yaşanan odun kıtlığının sokak lezzetleri zenginliğine yol açması hayatın hoş sürprizlerinden biri sayılabilir. Bu hoş sürprizin izlerine günümüzün sokaklarında hala rastlayabilmek ise ayrıca bir hoşluktur.texte imprimé
Daniel Colagrossi, Auteur ; Mine G. Kırıkkanat, Traducteur ; Daniel Colagrossi, Illustrateur | Boyut Yayınları | 2011"Alafranga Türk Sofrası", çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi'den bir yemek kitabı. Colagrossi, bu kitapla arşivlere gömülüp unutulan Osmanlı mutfağının yitik zerafetine bir saygı duruşu olarak, Fransız saray aşçı[...]texte imprimé
Benoît Peeters, Auteur ; Aurélia Aurita, Illustrateur ; Damla Kellecioğlu, Traducteur | Desen Yayınları | 2023Çocukluğundan beri yemek yapmaya ilgi duyan Benoît Peeters, 70'li yıllarda Fransa'nın en ünlü restoranı Troisgros Kardeşler'de yemek yedikten sonra kendi kendine, tutkuyla mutfak sanatlarını öğrenir. Bir yandan tezini yazarken bir yandan da en i[...]Nouveautétexte imprimé
Ansel Mullins, Auteur ; Yigal Schleifer, Auteur ; Nil Yüzbaşıoğlu, Traducteur | Boyut Yayınları | 2015İki lezzet avcısı ve blog yazarı; Yigal Schleifer ve Ansel Mullins, ödüllü web sitelerini bir cep kitabına taşıdı. Şehirde herkesin tek başına kolay kolay bulamayacağı, henüz keşfedilmemiş yerel lezzet noktalarına ulaşmak için rehberlik yapan 'İ[...]Article : texte imprimé
Arif Bilgin, Auteur |Osmanlı toplumunda şerbete gündelik hayatın her alanında rastlamak mümkündü. Evlerde imali, şerbetçi dükkanlarında tüketilebilmesi, kahvehane ve meyhanelere bile satış yapan seyyar şerbet satıcıları sayesinde çeşitli toplum kesimlerine hitap ede[...]Article : texte imprimé
Özge Samancı, Auteur |Tanzimat Dönemi'nden itibaren Fransız usulü tertip edilmeye başlamış olan diplomatik ziyafetler, Osmanlı saray ve erkânının yabancı güçler karşısında iktidarlarını pekiştirmek ve sergilemek için kullandıkları bir araç olarak yorumlanabilir.