Résultat de la recherche
53 recherche sur le mot-clé 'besin'
Affiner la recherche Faire une suggestion
Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Yiyecek dünyasında sebze olarak tanımlanan mantarlar, teknik açıdan bitki sayılmazlar; mantar alemine aittirler. Ancak sebze olmadıkları halde besleyicilik açısından çok zengindirler.texte imprimé
Besin, tarihte karın doyurmaktan çok daha fazlasını yapmıştır. İmparatorlukların kurulmasına yardım eden, sanayileşmeye katkı sağlayan, savaşların kaderini tayin eden ve bu sayede insanlığın gelişimine yön veren bir teknolojik araç olmuştur. Tom[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Tıbbın babası sayılan Hipokrat'ın Milattan Önce 400'lü yıllarda akut enfeksiyonları ve yaraları iyileştirmek için sirkeyi kullandığı biliniyor. Çoğunlukla üzüm ve elmadan yapılan sirke, fermantasyon yoluyla üretilen asidik br sıvı. Bugün mutfakl[...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Yiyecek kombinasyonları, bazı besinlerin birbiriyle daha iyi bir ikili oluşturması düşüncesinden ortaya çıkmış. Yiyecek kombinasyonlarının geçerli olduğu beslenme düzenleri genellikle yiyecekleri farklı gruplara ayırır: Karbonhidrat ve nişansta,[...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Hangi yöntemle pişirirseniz pişirin sebzelerin içerdiği besinlerin ve fito-kimyasalların %100'ünü koruyamazsınız. Ne var ki sebzeleri olabildiğince susuz pişirdiğiniz zaman özelliklerini maksimum seviyede koruyabilirsiniz.NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Besinleri çoğunlukla çiğ olarak tüketmek, yüzlerce yıl öncesine dayanan bir moda olsa da, uzmanlar bu beslenme düzenini izlemeye pek de gerek olmadığını söylüyor. Zira yiyecekleri pişirmek türümüzün evrime yol açtığı gibi, bazı besinlerden daha [...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Bamya dendiğinde yüzünü ekşiten, "salyalandığı" için yemeğini ağzına koymayan insanlar, aslında ne kadar zengin bir besin deposundan mahrum kaldıklarını bilmiyorlar.texte imprimé
Gıda sektörü tarafından üretilen ve aldatıcı reklamlarla dezenformasyonlarla insanlar için elzem gıda maddesi olarak sunulan işlenmiş ve binlerce katkı maddesi kullanılmış gıdalar insanların sağlığına değil yüz milyarlarlarca dolarlık piyasası o[...]Article : texte imprimé
Nusret Zencirci, Auteur |Kültüre alınmış yabani bir buğday türü olan siyez tarihi, kültürel yönü, biyolojik yapısı ve gıda besin değeri açısından değerlendirildiğinde atalarımızdan bizlere kalan önemli ve korunması gereken bir miras.texte imprimé
National Geographic Dergisi Mart 2012 eki.Article : texte imprimé
Özlem Yüzak, Auteur |Bir yanda açlık, öte yanda obezite... Sağlıklı beslenen insan sayısı giderek azalıyor. Gıda kaynakları sıcak hava dalgaları, seller ve savaşlar yüzünden kesintiye uğruyor. Özetlersek gıda sistemimiz büyük bir kaos içinde. Tabii bu arada gezegeni[...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Patlıcanın en yaygın ve bilinen türü koyu, parlak, mor renkli, uzun ve ince olanıdır. Ancak bunun kadar yaygın olmasa da farklı şekil, boyut ve renkte olan türleri de vardır. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patlıcan antiok[...]Article : texte imprimé
Melih Şabanoğlu, Auteur |Osmanlı başkentine neredeyse tüm erzak deniz yolları üzerinden ulaşılıyordu. Bu yüzden ekonomik yaşam. Haliç'in girişinde yer alan liman ve iskeleler etrafında toplanmış, Sirkeci-Bahçekapı-Karaköy-Galata güzergâhı başkentin en canlı ekonomi merk[...]texte imprimé
Article : texte imprimé
Rita Urgan, Auteur |Baharat "şuna da iyi geliyor buna da..." söylentileriyle tüm dünyada tüketimi- kullanımı artınca, üzerlerinde bilimsel araştırma patlaması yaşanıyor. Bir çok araştırma çelişkili sonuçlar veriyor, ve bazı baharatların etkisi konusundaki söylentil[...]Nouveauté