Résultat de la recherche
6 recherche sur le mot-clé 'Türk mutfağı'
Affiner la recherche Faire une suggestion
Article : texte imprimé
Günce Akpamuk, Auteur |Son kitabı Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi'nde yemeklerin, pişirme ve saklama yöntemlerinin, sofra alışkanlıklarının toplumdan topluma nasıl değiştiğini ve bunlar arasındaki bağları anlatan Priscilla Mary Işın, Atlas Tarih okurların[...]texte imprimé
Engin Akın'ın, Türklerin, temas ettikleri toplulukların lezzetlerini kendi mutfaklarıyla nasıl hemhal ettiklerinin öyküsü ile örülmüş, Orta Asya çadırlarından İstanbul saraylarına uzanan büyük ve çok çeşitli tarihlerini hiç tükenmeyen ilginç ayr[...]texte imprimé
Daniel Colagrossi, Auteur ; Mine G. Kırıkkanat, Traducteur ; Daniel Colagrossi, Illustrateur | Boyut Yayınları | 2011"Alafranga Türk Sofrası", çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi'den bir yemek kitabı. Colagrossi, bu kitapla arşivlere gömülüp unutulan Osmanlı mutfağının yitik zerafetine bir saygı duruşu olarak, Fransız saray aşçı[...]texte imprimé
Şöyle yemekli bir Türkiye turuna ne dersiniz? Tam 38 kentin kendilerine özgü tariflerinin verildiği bir kitap sayesinde gerçekleşiyor bu tur.texte imprimé
Dostlarının tavsiyesiyle gittiği ve izleyicilerin önerileriyle harmanlayarak oluşturduğu bu kitapta Vedat Milor İstanbul'un 100 lokantasını seçti. Esnaf lokantalarından meyhanelere, dünya mutfağından balıkçılara uzanan 100 ayrı adresi tüm detay[...]texte imprimé
Ansel Mullins, Auteur ; Yigal Schleifer, Auteur ; Nil Yüzbaşıoğlu, Traducteur | Boyut Yayınları | 2015İki lezzet avcısı ve blog yazarı; Yigal Schleifer ve Ansel Mullins, ödüllü web sitelerini bir cep kitabına taşıdı. Şehirde herkesin tek başına kolay kolay bulamayacağı, henüz keşfedilmemiş yerel lezzet noktalarına ulaşmak için rehberlik yapan 'İ[...]