Gastronomie / Gastronomi
Gastronomie
texte imprimé
A partir de listes de courses au budget détaillé, cet ouvrage propose de réaliser en deux heures tous les dîners de la semaine. 80 idées de repas allégés pour quatre personnes avec des ingrédients frais et de saison.
texte imprimé
Un guide pour apprendre à connaître les légumes et les cuisiner. 50 fiches-légumes avec des informations et des conseils pour savoir quand les acheter, comment les conserver ou les cuire... Plus de 100 recettes variées pour le quotidien : du hac[...]
texte imprimé
Akdeniz yemekleri ve Akdeniz beslenme tarzı, hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle özel bir yere sahiptir. Kitap, 200'den fazla fotoğraf ve 400'den fazla tarifi bir araya getiriyor ve günümüz Akdeniz mutfaklarına ayrıntılı bir bakış sunu[...]
texte imprimé
Daniel Colagrossi, Auteur ;
Mine G. Kırıkkanat, Traducteur ;
Daniel Colagrossi, Illustrateur
| Boyut Yayınları
| 2011
"Alafranga Türk Sofrası", çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi'den bir yemek kitabı. Colagrossi, bu kitapla arşivlere gömülüp unutulan Osmanlı mutfağının yitik zerafetine bir saygı duruşu olarak, Fransız saray aşçı[...]
texte imprimé
Bir bardak çaydan, incir veya elma gibi bir meyveden veya deniz börülcesinden yola çıkarak tarih yazmak olası mıdır? Bu sorunun yanıtı bu kitabın konusunu oluşturacak. Başta arkeolojik ve arkeobotanik veriler daha sonrasında ise yazıyla birlikte[...]