Titre :
|
Besinleri çiğ olarak tüketmenin faydası var mı ? (2021)
|
Auteurs :
|
Sevda Deniz Karali, Auteur
|
Type de document :
|
Article : texte imprimé
|
Dans :
|
Herkese Bilim Teknoloji (253, 01/2021)
|
Article en page(s) :
|
10 s.
|
Langues:
|
Turc
|
Mots-clés:
|
bilim
/
besin
/
yiyecek
/
sağlık
|
Résumé :
|
Besinleri çoğunlukla çiğ olarak tüketmek, yüzlerce yıl öncesine dayanan bir moda olsa da, uzmanlar bu beslenme düzenini izlemeye pek de gerek olmadığını söylüyor. Zira yiyecekleri pişirmek türümüzün evrime yol açtığı gibi, bazı besinlerden daha fazla yararlanmamızı da sağlıyor.
|
Nature du document :
|
Documentaire / Kaynak veya belgesel
|
Genre :
|
Makale
|