Titre : | Tabağınızdan fermente yiyecekleri eksik etmeyin ! (2019) |
Auteurs : | Sevda Deniz Karali, Auteur |
Type de document : | Article : texte imprimé |
Dans : | Herkese Bilim Teknoloji (179, 08/2019) |
Article en page(s) : | 10 |
Langues: | Turc |
Mots-clés: | yiyecek / fermantasyon |
Résumé : | Fermentasyon bir diğer adıyla mayalanma, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır. Hemen her ülkenin geleneksel mutfağında fermente ürünler yer alır. Türkiye'deki fermente ürünlerin başında peynir, kefir, yoğurt, sirke, şalgam, turşu, boza ve tarhana gelir. |
Nature du document : | Documentaire / Kaynak veya belgesel |
Genre : | Makale |
Exemplaires (1)
Code-barres | Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|
33667 | 500 HER | Périodique | Archive / Arşiv | Archive / Arşiv | Disponible |