Titre :
|
Hayvansal protein ile bitkisel protein arasında ne fark var? (2019)
|
Auteurs :
|
Sevda Deniz Karali, Auteur
|
Type de document :
|
Article : texte imprimé
|
Dans :
|
Herkese Bilim Teknoloji (151, 02/2019)
|
Article en page(s) :
|
10
|
Langues:
|
Turc
|
Mots-clés:
|
besin
/
protein
/
bitkisel protein
/
hayvansal protein
|
Résumé :
|
Hayvansal ve bitkisel proteinlerin yapıları farklı; birbirlerine göre hem üstün, hem de eksik yönleri var. Hayvansal proteinler temel amino asitleri içerdiği için bitkisel proteinlerden üstün ancak bitkisel proteinler de düşük kolesterol ve düşük tansiyona yol açtığı için yararlı. İdeal olan her ikisini de dengeli olarak tüketmek.
|
Nature du document :
|
Documentaire / Kaynak veya belgesel
|
Genre :
|
Makale
|