Titre : | Türk mutfağı nasıl oluştu ? (2018) |
Auteurs : | Günce Akpamuk, Auteur |
Type de document : | Article : texte imprimé |
Dans : | Atlas Tarih (53, 06-07/2018) |
Article en page(s) : | 48-54 |
Langues: | Turc |
Mots-clés: | Gurme / Türk mutfağı / yemek tarifleri / tarih |
Résumé : | Son kitabı Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi'nde yemeklerin, pişirme ve saklama yöntemlerinin, sofra alışkanlıklarının toplumdan topluma nasıl değiştiğini ve bunlar arasındaki bağları anlatan Priscilla Mary Işın, Atlas Tarih okurlarına binlerce yıl önce insanların neler yediğini, ilk yemek tariflerini kimlern yazdığını, herkesin sahiplendiği baklava gibi yiyeceklerin kökenini anlattı. |
Nature du document : | Documentaire / Kaynak veya belgesel |
Genre : | Makale |
Discipline : | Histoire |
En ligne : | http://www.kesfetmekicinbak.com/atlas-tarih/default.aspx |
Exemplaires (1)
Code-barres | Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|
32018 | 900 ATL | Périodique | Archive / Arşiv | Périodiques / Süreli Yayın | Disponible |