Titre :
|
Slow Food Yemek Devrimi : Arcigola'dan Terra Madre'ye: Yeni Bir Yaşam ve Yemek Kültürü
|
Auteurs :
|
Carlo Petrini, Auteur ;
Gigi Padovani, Auteur ;
Çağrı Ekiz, Traducteur
|
Type de document :
|
texte imprimé
|
Mention d'édition :
|
2. Basım
|
Editeur :
|
Sinek Sekiz Yayınevi, 2017
|
ISBN/ISSN/EAN :
|
978-605-85379-3-4
|
Format :
|
327 s. / 18 x 13 cm
|
Note générale :
|
Özgün Adı: Slow Food Revolution
|
Langues:
|
Turc
|
Langues originales:
|
Italien
|
Index. décimale :
|
641 (Alimentation / Gıda)
|
Mots-clés:
|
sürdürülebilirlik
/
yemek
/
gıda
/
ekoloji
/
beslenme
/
küreselleşme
/
biyolojik tarım
/
biyoçeşitlilik
|
Résumé :
|
Slow Food hareketinin sembolü salyangozdur. Hayat içinde sürekli yiyerek yavaş, temkinli ama kararlılıkla ilerleyen salyangoz, cüssesinden beklenmeyecek mesafeler aşar ve geçtiği yerlerde iz bırakır. Tıpkı simgesi salyangoz gibi, Slow Food hareketi de yola çıktığından beri inanılmaz mesafeler kat etmiş, 1986'da İtalya'da küçük bir grupken, bugün 132 ülkede yaklaşık 100 bin üyesiyle dünyanın en etkili gastronomik hareketine dönüşmüştür.
Slow Food Devirimi'nde temiz, adil, sağlıklı gıda prensibiyle endüstriyel gıdalara ve beslenme biçimlerine karşı mücadele veren ve unutulmaya yüz tutan yeme içme geleneklerini, tarım yöntemlerinin ve biyoçeşitliliğin korunması için çalışan bu hareketin heyecan verici macerasını okuyacaksınız.
|
Nature du document :
|
Documentaire / Kaynak veya belgesel
|
Discipline :
|
Sciences économiques et sociales
|