Titre : | İnsanlığın Yeme Tarihi |
Auteurs : | Tom Standage, Auteur ; Gencer Çakır, Traducteur |
Type de document : | texte imprimé |
Mention d'édition : | 1. Basım |
Editeur : | İstanbul : Maya Kitap, 2016 |
Collection : | İnceleme, num. 28 |
ISBN/ISSN/EAN : | 978-605-9902-30-4 |
Format : | 320 s. / 21 x 13,5 cm |
Note générale : | Özgün Adı: An Edible History of Humanity |
Langues: | Turc |
Langues originales: | Anglais |
Index. décimale : | 641 (Alimentation / Gıda) |
Mots-clés: | besin / yiyecek / gıda / tarih / tarım / toplum / sosyoloji / toplumsal sınıf / küreselleşme / ticaret / enerji / sanayileşme / sanayi / nüfus / kalkınma / açlık / kıtlık / savaş / ekonomi |
Résumé : | Besin, tarihte karın doyurmaktan çok daha fazlasını yapmıştır. İmparatorlukların kurulmasına yardım eden, sanayileşmeye katkı sağlayan, savaşların kaderini tayin eden ve bu sayede insanlığın gelişimine yön veren bir teknolojik araç olmuştur. Tom Standage, Çin'de M.Ö. 7500'de çiftçiliğin ortaya çıkışından, günümüzde yakıt üretimine kadar, toplumları şekillendirmede ve dönüştürmede besinin oynadığı rolü gözler önüne seriyor. Bunu yaparken arkeoloji, antropoloji ve iktisat gibi alanlardan yararlanıyor. |
Note de contenu : |
1. Bölüm: Uygarlığın Yenebilir Kaynakları
2. Bölüm: Besin ve Toplumsal Yapı 3. Bölüm: Küresel Besin Ticareti 4. Bölüm: Besin, Enerji ve Sanayileşme 5. Bölüm: Silah Olarak Besin 6. Bölüm: Besin, Nüfus ve Kalkınma |
Nature du document : | Documentaire / Kaynak veya belgesel |
Discipline : | Histoire/sociologie |
Exemplaires (1)
Code-barres | Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|
29165 | 641 STA | Livre | Mezzanine / Asma kat | Fonds général (Türkçe) | Disponible |