Titre : | Ortadoğu Mutfak Kültürleri |
Auteurs : | Sami Zubaida, Éditeur scientifique ; Richard Tapper, Éditeur scientifique ; Ülkün Tansel, Traducteur |
Type de document : | texte imprimé |
Mention d'édition : | 2. Basım |
Editeur : | Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2003 |
ISBN/ISSN/EAN : | 979-97533-31165-- |
Format : | 309 s. / 21 x 15 cm |
Note générale : | Özgün Adı: Culinary Cultures of the Middle East |
Langues: | Turc |
Langues originales: | Anglais |
Index. décimale : | 301 (Sociologie et anthropologie / Sosyoloji ve antropoloji) |
Mots-clés: | mutfak / yiyecek / yemek / kültür / sosyoloji / tarih / Ortadoğu / toplum |
Résumé : | Varsıl ile yoksulun, farklı etnik kümelerin, kent ile kır sakinlerinin, kadın ile erkeğin, yetişkin ile çocuğun aynı şeyleri yemediğini hep biliriz. Yemek, insanların toplum içindeki konumunun bir göstergesidir. "Ne yiyorsak oyuz" deyişine şaşmamak gerek. Ne yiyorsak o olduğumuzdan dolayıdır ki, insanın konumunu belirleyen ayrımların arkasında, çoğu kez, özü, kişiliği ve kişinin değerini belirleyen ayrımlar da saklıdır. Türkiye, İran, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinin birbirinden çok farklı, ama zaman zaman da benzer mutfak kültürleri, bu kitapta sunulan makalelerde çeşitli bakış açılarından incelenmiyor. Baklavanın kökeninden, pilav pişirmenin usullerine, bir ulusal Suudi mutfağı yaratma çabalarından şarap ve suyun simgesel yönlerine, kokoreçten Ramazan yemelerine muhteşem bir kültür birikiminin öğeleri çözümleniyor. |
Nature du document : | Documentaire / Kaynak veya belgesel |
Genre : | inceleme - Araştırma |
Discipline : | sociologie |
Exemplaires (1)
Code-barres | Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|
24331 | 301 ZUB | Livre | Mezzanine / Asma kat | Fonds général (Türkçe) | Disponible |
Les abonnés qui ont emprunté ce document ont également emprunté :
Şiirler ve Anılar | Thomas, Aeronwy |
Julie et le bateau fantôme | Roy, Adam |