Résumé :
|
Akşam yemeği, ev yaşantısının odak noktası idi. Kadınlar, çocuklar ve misafirlerle birlikte yemek yenirdi. Erkekler şilte ve yastıklarla döşeli divanlarda, yarı uzanmış bir biçimde yemek yerdi. Kadınlar iskemlede, çocuklar taburede oturur, kölelere hizmete edrdi. Salata, salyangoz, yumurta, arpa ekmeği, zeytin, pancar, soğan, istiridye gibi yiyecekler, ballı şarapla yenirdi. Şaraplar ağır ve tatlı olduğundan su karıştırılırdı. Yemek el ile yenir, eller köleler tarafından yıkanırdı. Davetlerde yemek sırasında müzik dinlenir, ayrıca dans eden kızlar ve akrobatlar da bulunurdu. Yemekten sonra misafirler köleleriyle birlikte evlerine dönerdi. ... Kent dokusu içinde aşk evleri de yer almakta ve işlevini sürdürmektedir. Akşamları kentin sokaklarında müşteri bekleyen fahişeler, giydikleri toga ile tanınırdı. Fahişeler, müşterilerinden aldıkları ücretin bir kısmını vergi olarak öderlerdi.
|