Titre :
|
Çadırdan Saraya Osmanlı - Türk Mutfağı
|
Auteurs :
|
Engin Akın, Auteur ;
Bekir İşcen, Photographe
|
Type de document :
|
texte imprimé
|
Mention d'édition :
|
1. Basım
|
Editeur :
|
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2012
|
ISBN/ISSN/EAN :
|
978-605-360-636-9
|
Format :
|
544 s. / 25 x 29 cm
|
Langues:
|
Turc
|
Index. décimale :
|
641 (Alimentation / Gıda)
|
Mots-clés:
|
Türk Mutfağı
/
Osmanlı İmparatorluğu
/
saray mutfağı
/
yemek tarifi
|
Résumé :
|
Engin Akın'ın, Türklerin, temas ettikleri toplulukların lezzetlerini kendi mutfaklarıyla nasıl hemhal ettiklerinin öyküsü ile örülmüş, Orta Asya çadırlarından İstanbul saraylarına uzanan büyük ve çok çeşitli tarihlerini hiç tükenmeyen ilginç ayrıntılarla ve güzel bir dille kaleme aldığı yemek kitabı.
|
Nature du document :
|
Documentaire / Kaynak veya belgesel
|