Détail de l'auteur
Auteur Sevda Deniz Karali |
Documents disponibles écrits par cet auteur (95)
Faire une suggestion Affiner la recherche
Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Herşeyde olduğu gibi yiyecek dünyasını da modalar şekillendiriyor. Bu yılki listede pancar, yaban mersini ve hayvansal ürün içermeyen sütler ilk defa yer alıyor. Elbette hiçbir besinin tek başına her derde deva olmadığını, sağlıklı bir beslenme [...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Kekik, insanı şaşırtacak kadar çok yönlüdür; neredeyse her çeşit yemeğe kullanılır. Kekik, keskin ve karakteristik bir kokuya sahiptir. Hafifçe naneye benzer; hem kuru hem de taze olarak kullanılır. Yiyeceklerin bozulmadan uzun süre saklanması s[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Patlıcanın en yaygın ve bilinen türü koyu, parlak, mor renkli, uzun ve ince olanıdır. Ancak bunun kadar yaygın olmasa da farklı şekil, boyut ve renkte olan türleri de vardır. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patlıcan antiok[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Covid-19 nedeniyle evlerinde daha uzun süre geçirmek zorunda kalanların, alkol tüketme eğiliminin artacağından kaygı duyan sağlık uzmanları ve yetkililer, alkolün Sars-Cov-2'ye karşı direncimizi düşürebileceğini öngörüyor, çünkü alkol diyabet ya[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Aşırı uyku hâli, gün içerisinde çok yorgun ya da uykulu olma hissidir. Enerji düşüklüğünden kaynaklanan yorgunluktan farklıdır; sürekli uyuma ihtiyacı içinde olmak okulunuzu, işinizi, hatta ilişkilerinizi ve günlük yaşamınızı bile sekteye uğrata[...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |COVID-19'un yeniden hız kazanmaya başladığı şu günlerde maske, mesafe ve hijyen önlemlerinden sonra en önemli koruma yöntemi bağışıklığı güçlendirmek. Bilim insanları çinkonun bağışıklığın güçlendirilmesinde çok önemli bir rol oynadığını düşünüyor.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Bamya dendiğinde yüzünü ekşiten, "salyalandığı" için yemeğini ağzına koymayan insanlar, aslında ne kadar zengin bir besin deposundan mahrum kaldıklarını bilmiyorlar.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Hepimizin mineral ve vitaminlere ihtiyacımız var. Ancak bazı vitamin ve mineraller tek başına beklenilen faydayı sağlamaz; tam anlamıyla yararlı olmaları için güçlerini birleştirmeleri gerekir. Bu nedenle bazı besin maddelerini birlikte tüketmem[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |İlk kez 2.500 yıl önce Yunanistan'da yetiştirilen kuşkonmaz, Yunanca bitki sapı ve filiz anlamına gelir. Antik zamanlarda afrodizyak olarak tüketilen bu sebze, Bergamalı tıp doktoru Galen'e göre "temizleyici ve iyileştirici" özellikleri ile sofr[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Yiyecek dünyasında sebze olarak tanımlanan mantarlar, teknik açıdan bitki sayılmazlar; mantar alemine aittirler. Ancak sebze olmadıkları halde besleyicilik açısından çok zengindirler.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Kontrolsüz bir şekilde, uzmanına danışmadan alınan vitamin, mineral ve diğer besin destekleri insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Başta karaciğer olmak üzere organlara zarar verebilir. Bunun yanı sıra sağlık sorunlarına bağlı olarak bes[...]Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Besinleri çoğunlukla çiğ olarak tüketmek, yüzlerce yıl öncesine dayanan bir moda olsa da, uzmanlar bu beslenme düzenini izlemeye pek de gerek olmadığını söylüyor. Zira yiyecekleri pişirmek türümüzün evrime yol açtığı gibi, bazı besinlerden daha [...]NouveautéArticle : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Beyaz ekmek ülkemizde ucuzluğu, kolay erişebilirliği, lezzeti ile en fazla tüketilen ekmek türü. Ne var ki beyaz ekmek bu cazibesine karşın besin değeri çok düşük. Özellikle fırınlarımızın ürettiği beyaz ekmek sağlık bakımından risklerle dolu.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Bundan dört yıl önce U.D. adındaki bir çocuğun beyninin sağ tarafının üçte biri alındı. İlerleyen yıllarda çocuktaki gelişmeleri izleyen sinirbilimciler beynin olumsuz koşullara ne kadar kolay uyum sağladığını şaşkınlıkla gördüler.Article : texte imprimé
Sevda Deniz Karali, Auteur |Turpgiller familyasının bu ünlü üyesi, aşırı yendiğinde bağırsaklarda gaz birikimine yol açmasının dışında, antioksidan, lif, C vitamini deposu olarak çok sağlıklı bir sebzedir.