Titre : | Dünya Mutfakları Atlası |
Auteurs : | Gilles Fumey, Auteur ; Olivier Etcheverria, Auteur ; Madeleine Benoît-Guyod, Cartographe ; İsmail Yerguz, Traducteur |
Type de document : | texte imprimé |
Mention d'édition : | 1. Basım |
Editeur : | NTV Yayınları, 2007 |
ISBN/ISSN/EAN : | 978-975-6690-78-9 |
Format : | 82 s. / 24 x16,5 cm |
Langues: | Turc |
Index. décimale : | 640 (Ev Ekonomisi) |
Mots-clés: | coğrafya / atlas / harita / yemek / mutfak / tarih / tarım / hayvancılık / beslenme |
Résumé : |
Dünya Mutfakları Atlası, insanın yemek yeme tarihini, “toplayıcılık, avcılık ve balıkçılık” dönemlerinden başlayarak, beslenme, gastronomi ve coğrafya üçgeninde ele alıyor.
Atlas, yemek yeme alışkanlıklarını zaman zaman tekdüzeliğe mahkum eden küreselleşmenin, aynı zamanda, farklı mutfakların karakteristiklerinin korunduğu bir dünya mutfağı yarattığına dikkat çekiyor. Bu bakış açısıyla Dünya Mutfakları Atlası, sağlıklı ve güzel yemek yeme sanatının, çokkültürlülükle paralel bir gelişim içerisinde olduğunu vurguluyor. Sebze ve meyvelerden deniz ürünlerine; et, süt ürünlerinden alkollü ve alkolsüz içeceklere kadar besin maddelerinin coğrafi koşullara göre üretim ve tüketim biçimlerini inceleyen Atlas, kapsamlı içeriğini kısa ve öz açıklamalarla oluşturuyor. |
Nature du document : | Documentaire / Kaynak veya belgesel |
Discipline : | Géographie/Histoire |
Exemplaires (1)
Code-barres | Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|
10579 | 641 FUM | Livre | Mezzanine / Asma kat | Fonds général (Türkçe) | Disponible |
Les abonnés qui ont emprunté ce document ont également emprunté :
Ağaçların Gizli Yaşamı | Wohlleben, Peter |
Istanbul : itinéraires | Place, François |
İlkçağ Tarih Atlası | McEvedy, Colin |
Le parfum de la fraise : mystérieuses molécules | Atkins, Peter William |
From Columbus to the U.S. constitution | Gonick, Larry |
Popular Science Türkiye 82 (02/2019) |