Détail de l'auteur
Auteur Orhan Koloğlu |
Documents disponibles écrits par cet auteur (8)

![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |1901 sonbaharında Fransa donanması Osmanlı'nın Anadolu'ya en yakın adalarından Midilli'nin limanına demir attı ve adaya asker çıkardı. İşgalin gerekçesi 25 yıldır ödenmeyen borçtu. Borç bahane edilerek gerçekleştirilen bu işgalin nedenleri bugün[...]![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |Sultan Abdülaziz devletin büyük borçlarla boğuştuğu, Avrupa'nın hızla değişmeye başladığı bir dönemde tahta çıktı. Spor ve seyahat gibi merakları vardı. Padişahken Avrupa'ya seyahate giden ilk sultan oldu. Ölümünün intihar mı cinayet mi olduğu i[...]![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |![]()
texte imprimé
"Arap Kaymakam" olarak bilinen Sadullah Koloğlu'nun oğlu, tarihçi Orhan Koloğlu'nun kaleme aldığı bu kitap Arap halklarıyla aramızdaki tarihsel ve kültürel "akrabalığı" sergileyen ilginç bir yaşam öyküsüdür. 1909-1938 yılları arasında çeşitli il[...]![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |Sultan 2. Mehmed, İstanbul'u fethinden 27 yıl sonra İtalya Seferi'ne girişti. Gedik Ahmet Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu çizmenin topuğunun ucundaki Otranto Kalesi'ni ele geçirdi. Ancak Fatih'in 1481'deki ölümü Osmanlı'nın İtalya'daki varlığı[...]![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |Arap olmayan azad edilmiş köle anlamına gelen Memluklar, Abbasi, Fatimi ve Eyyubi idaresinde güçlenerek Suriye ve Mısır'a hakim oldular. Osmanlı yayılması başlayana kadar Ortadoğu'daki en önemli Müslüman güç olan MEmluk Sultanlığı, 1517'de Yavuz[...]![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |Osmanlı ceza hukuku içinde "nefy" denilen sürgün cezası, yolsuzluktan eşkıyalığa, emir ve fetvalara karşı gelmekten saraya muhalefete kadar pek çok suçtan hüküm giyene verilirdi. Fizan, Midilli, Kıbrıs, Rodos, Sinop en bilinen sürgün yerleriydi.![]()
Article : texte imprimé
Orhan Koloğlu, Auteur |Son dönemde dünya gündeminde en fazla yer işgal eden konulardan biri Suriye'deki iç savaş ve buradan mülteci göçü. 16. yüzyıl başından cumhuriyete kadar Osmanlı toprağı olan ve 20. yüzyıl boyunca sakin günlere hasret kalan Suriye'nin tarihi ince[...]