Titre : | Tehlikeli Tatlar Tarih Boyunca Baharat / Andrew Dalby |
Auteurs : | Andrew Dalby, Auteur ; Nazlı Pişkin, Auteur |
Type de document : | texte imprimé |
Mention d'édition : | 1. basım |
Editeur : | Kitap Yayınevi, 01/10/2004 |
Collection : | Tarih ve Coğrafya Dizisi, num. 26 |
ISBN/ISSN/EAN : | 978-975-8704-56-9 |
Format : | 280 s.; renkli kap.; 21 x 17 cm |
Note générale : | Özgün Adı : Dangerous tastes. |
Langues: | Turc |
Mots-clés: | mutfak / baharat |
Résumé : | Bu kitapta adını duyduğunuz veya duymadığınız bir çok baharat türü kol geziyor: Sandalağacı, pelesenk, tarçın, sadiç, misk, karanfil, küçükhindistancevizi, besbâse, kâfur, aselbent, esmeramber, ödağacı, havlıcan, ravent, meyan kökü, ginseng, yıldız anason, zerdeçal, cedvar, zarumba, amomum, kakule, şeytantersi, damla sakızı, akgünlük, mürr, kişniş, kimyon, anason, nanahan, çörekotu, hardal, haşhaş, ayıfındığı reçinesi, vanilya, biber çeşitleri, koka!. Öyküleri, nasıl kullanıldıkları, karışımları ve bazı yemek tarifleri bu resmi geçide eşlik ediyor. |
Nature du document : | Documentaire / Kaynak veya belgesel |
Thème de fiction : | Eğitici |
Exemplaires (1)
Code-barres | Cote | Support | Localisation | Section | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|
5315 | 641 DAL | Livre | Mezzanine / Asma kat | Fonds général (Türkçe) | Disponible |