Titre :
|
Çatal Kültürü : Avrupa Mutfağının Kısa Tarihi / Giovanni Rebora
|
Auteurs :
|
Giovanni Rebora, Auteur ;
Çağla Şeker, Auteur
|
Type de document :
|
texte imprimé
|
Mention d'édition :
|
1. basım
|
Editeur :
|
Kitap Yayınevi, 01/12/2003
|
Collection :
|
Tarih ve Coğrafya Dizisi, num. 18
|
ISBN/ISSN/EAN :
|
978-975-8704-48-4
|
Format :
|
170 s.; renkli kap.; 21 x 17 cm
|
Note générale :
|
Özgün Adı : La civiltà della forchetta.
|
Langues:
|
Turc
|
Mots-clés:
|
mutfak
/
yemek pişirme
|
Résumé :
|
Mutfaktaki bu devrim, ortaçağ geleneklerinden çok farklı yeni mutfak aletlerinin, yeni sofra adabının gelişmesine yol açtı. Giovanni Rebora'nın büyüleyici bilgiler ve olağanüstü resimlerle dopdolu kitabı çataldan başka, ekmek, çorba, makarnanın tarihine, çağlar boyunca tuz, peynir, et, balık, meyve ve sebzenin kullanımına ışık tutuyor. Sofra nasıl hazırlanırdı, şeker nereden gelirdi, şarap ve çay nasıl tadılırdı bu kitapta eğlenerek edineceğiniz bilgilerden sadece birkaçı.Giovanni Rebora Cenova Üniversitesi Modern ve Çağdaş Tarih Bölümü'nde profesördür. 1983'te Birinci Kültür ve Yiyecek Tarihi Toplantısı'nı düzenlemiştir. Ortaçağda Batı ile Doğu Arasında İtalyan Mutfağı adlı kitabı yazmış, Kolomb'la Sofrada adlı kitabı da yayına hazırlamıştır.
|
Nature du document :
|
Documentaire / Kaynak veya belgesel
|
Thème de fiction :
|
Eğitici
|