Titre :
|
Hayvan Yemek
|
Auteurs :
|
Jonathan Safran Foer, Auteur ;
Garo Kargıcı, Traducteur
|
Type de document :
|
texte imprimé
|
Mention d'édition :
|
6. Basım
|
Editeur :
|
İstanbul : Siren Yayınları, 2021
|
ISBN/ISSN/EAN :
|
978-605-5903-37-4
|
Format :
|
350 s. / 19,5 x 13,5 cm
|
Note générale :
|
Özgün Adı: Eating Animals
|
Langues:
|
Turc
|
Langues originales:
|
Anglais
|
Index. décimale :
|
630 (Agriculture - forêt, élevage, pêche / Ziraat)
|
Mots-clés:
|
vejetaryenlik
/
vejetaryen
/
insan-hayvan ilşkisi
/
hayvancılık
/
et endüstrisi
|
Résumé :
|
Yazar tabağımızdaki yemeklerin öyküsünü anlatıyor. İnceleme üç bölüme ayrılıyor: çocukluk anıları, istatistik veriler ve felsefi görüşler. 2.bölümde yazar inançları, mitleri, tüketilen hayvanlar ile insanın kurduğu ilişkiyi ailevi ve ulusal gelenekeler açısından inceliyor. En son bölümde ise hayvan yetiştiricileri ve mezbahalara kaçak yolla giriş yaptıktan sonra gördüklerini anlatıyor.
|
Nature du document :
|
Documentaire / Kaynak veya belgesel
|